Oldal tetejére

Sajtóközlemények A főzés minden nyűgjét megoldja helyettünk a magyar startup

  • Közlemény
  • Megjelenések

A főzés minden nyűgjét megoldja helyettünk a magyar startup

Az egészséges táplálkozásra sokan szeretnének odafigyelni, de a kevés szabadidő miatt a legtöbben csak hétvégén tudnak főzni. Nyugaton sok népszerűvé vált online vállalkozás ismerte fel az igényt, és újszerű módszerekkel próbálják az emberek tudatos étkezés iránti vágyát kielégíteni.  A régióban most először Magyarországon is elindult egy ilyen szolgáltatás, ami recepteket hozzávalókkal együtt szállít házhoz

A legtöbben valószínűleg gondosan megválogatott alapanyagok felhasználásával, maguk készítenék el az ételeiket. Aki ezt ráadásul változatos étrend kialakításával szeretné megoldani, annak rengeteg szabadidőre van szüksége, mivel a különféle hozzávalókat be kell szerezni, egy megfelelő receptet találni, és azt el is készíteni. A legtöbben emiatt inkább az éttermeket, vagy a kevésbé egészséges étkezést kénytelenek választani a sok egyéb teendő elvégzése helyett.

A tudatos, egészséges táplálkozás növekvő népszerűségét már rengeteg külföldi vállalkozás is felismerte. Egész iparágak épültek az egyes irányzatok köré, és különböző online megoldások révén már házhoz jönnek a termelői áruk, recepteket lehet egymás közt cserélgetni, valamint készételeket rendelni. Itthon a napokban elindult Kitchenbox az első olyan előfizetés alapú szolgáltatás, ami a recepteket az elkészítésükhöz szükséges alapanyagokkal együtt szállítja házhoz.

Az új vállalkozás segítségével akár a minimális konyhai rutinnal rendelkezők is anélkül tudnak maguknak változatos étrendet kialakítani, hogy folyamatosan receptek után kutatnának, vagy épp hipermarketekben sorban állva próbálnák a szükséges alapanyagokat beszerezni. A Kitchenboxtól heti két alkalommal lehet profi séfek által összeállított menüket rendelni, amiknek a hozzávalóit pontosan kimérve szállítják házhoz, és a mellékelt receptkártyák segítségével mindenki a saját konyhájában készítheti el őket. Így alkalmanként csak fél óra örömteli főzés marad a teendő, és ráadásul felesleg sem keletkezik.

„A receptek összeállításánál azokra is gondoltunk, akik nem rendelkeznek konyhai tapasztalattal, és az ábrákkal illusztrált receptkártyák segítségével ők sem a főzés árnyoldalaival ismerkednek meg először.” – mondta Együd Barbara társalapító.

A húsételek mellett egyelőre vegetáriánus és diétás menüket tartalmaz a kínálat, de a rendszer egyéni preferenciákat is figyelembe vesz, így a nem kívánt alapanyagot tartalmazó ételek lekerülnek a listáról, a hetente érkező új receptek közül pedig a korábbi rendelések alapján lesz kiemelve néhány. A felhasznált alapanyagok nagy része hazai termelőktől származik, csak néhány különleges fűszer érkezik külföldről.

Képek

  • FINAL_kitchen_box_logo_300dpi_rgb.jpg

Megosztás

A főzés minden nyűgjét megoldja helyettünk a magyar startup

Összes sajtóközlemény:

15

Kapcsolattartó

  • Bartók Marcell
  • Alapító
  • +36 30 583 8630
  • marcell.bartok@kitchenbox.hu