Oldal tetejére

Sajtóközlemények Fiatal közgazdászok versenyezhetnek karrierlehetőségekért

  • Közlemény
  • Megjelenések

Fiatal közgazdászok versenyezhetnek karrierlehetőségekért

Tavasszal ismét sor kerül a nagy múltra visszatekintő Diák Menedzsment Bajnokságra. A közgazdászoknak szóló verseny keretein belül diákok és pályakezdők csapatai vezethetik virtuális telekommunikációs cégeiket egy valós piaci körülményeket modellező szimulációs programmal. A legjobbakat karrierlehetőséggel jutalmazzák hazai vállalatok.

Márciusban már 18. alkalommal rendezik meg a Diák Menedzsment Bajnokságot. A legrégebbi közgazdászversenyen 3 fős csapatokat alkotva indulnak a részvevők, hogy egy szimulációs program segítségével egy fiktív telekommunikációs piacon mérjék össze tudásukat. Az évente több száz résztvevőt vonzó eseménynek budapesti és vidéki selejtezői is lesznek.

Online tesztfordulóval indul a megmérettetés, ahol a csapatok megismerkedhetnek a programmal, és kidolgozhatják az élesben követendő stratégiájukat. Ezután a több fordulós élő selejtezőkön 4 virtuális éven át vezetik saját fiktív cégüket, az online középdöntőbe pedig azok kerülnek be, akik a legtöbb profitot termelik az utolsó év végén. A csapatok ugyan konkurenciái egymásnak, de a siker érdekében együttműködések, és közös beruházások is megvalósulhatnak, a szimuláció tehát mindenben az igazi üzleti élethez hasonlít.

„Jó kiszakadni kicsit az egyetemi tanulmányokból, és visszajelzést kapni arról, hogy működnek a tanultak a valóságban.” – véli Ronta Ákos, a tavalyi versenyt megnyerő Equilibrium csapat tagja.

Az élő eseményeken a hazai piac szereplői közül is sokan részt vesznek, így a versenyzők első kézből tájékozódhatnak az álláskeresőkkel szemben támasztott követelményekről és karrierlehetőségekről. Tíz csapat jut a döntőbe, ahol a kapcsolatépítés mellett prezentációkat is kell tartani, valamint szakmai vitákon érvelni, aminek eredményét szakmai zsűri bírálja el.

„Büszkék vagyunk rá, hogy diákok százai tudnak évek óta úgy bemutatkozni a szakma képviselői előtt, hogy az sokszor belépőt jelent karrierjük első állomására.” – mondta Orova Balázs, a verseny egyik szervezője.

A bajnokságra diákok és pályakezdők nevezését is várják, a határidő március 23.

Képek

  • DMB2015_plain.jpg
  • Ecosim_DMB_A2_2015_0203.jpg
  • ecosim_new_hun_cmykjpgBIG.jpg

Videók

Megosztás

Fiatal közgazdászok versenyezhetnek karrierlehetőségekért

Videók

Összes sajtóközlemény:

15

Kapcsolattartó

  • Orova Balázs
  • EcoSim vezető
  • +36302971690
  • balazs.orova@ecosim.hu